Leonardo | ФОТО
Дата и час: Пон Окт 18, 2021 7:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:02 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1158
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
Поради зачестяването на злоупотреби от страна на потребители с добротата на модераторите и понякога грубото погазване на основните правила на форума, в най-скоро време ще бъдат написани официални правила който ще влязат в сила в момента на публикуването им. Едновременно с тях ще се пусне анкета за тяхното гласуване за да бъдат прегледани от потребителите. Дотогава искам да напомня няколко основни неща на всички потребители както и да дам няколко съвета.

- Ако искате да се включите в модерирането на форума, можете да го направите като при забелязано нарушение пускате доклад до модераторите посредством бутона за докладване – малката червена удивителна седяща в долният десен ъгъл на всяко потребителско мнение. Това ще спести много усилия на модераторският екип. Всички доклади ще бъдат анонимни, така че не се притеснявайте да сигнализирате за нередности – спам, груби и неподходящи изрази и тн. Естествено не злоупотребявайте с услугата.
- Ако искате да избутате свое мнение или обява в ПараШоп-а не е нужно да пускате ново мнение – когато темата ви слезе под средата на страницата при отварянето й в лентата точно над първото мнение се появява бутон „избутай темата” – използвайте го.
- Ако последното мнение по дадена тема е ваше и искате да допълните нещо използвайте бутона за редакция на мнението в горният десен ъгъл, не е нужно да пускате ново мнение.
- Ако искате да кажете нещо на конкретен потребител, което няма връзка с темата – използвайте личните съобщения.

Относно правилата – ще опиша основните неща който е желателно, дори задължително да се спазват, и няма да се толерират!
- Забраняват се лични обиди в темите, включително и завоалирани - "не ти казвам че си ***" няма да се чете като добро изречение – ако искате да кажете нещо на някого – лично съобщение.
- Забранява се груб и обиден език! Всички имат възпитание и вярвам че няма нужда да обясняваме защо ще бъдат изтривани мнения в стил на „еби ги в гъза тея идиоти”!
- Няма да се толерират конспиративни теории, опити за инсинуации и опетняване на репутацията на когото и да било! Ако искате да кажете нещо което сте чули, но в което не сте сигурни, и желаете публично да се стигне до истината – говорете с ИМЕНА, ДАТИ, ПРИМЕРИ, ЧИСЛА, ФАКТИ! Авторите на завоалирани мнения от типа на – „чух този да казва това за онзи” ще бъдат предупреждавани само веднъж да променят мнението си, ако не го направят то ще бъде изтривано! Ако не сте сигурни за нещо, потърсете истината и запазете съзнанието си и достойнството си чисто без да хвърляте кал. Старайте се да започвате подобни търсения на истината с въпроса „Вярно ли е че….”, а не с уточнението „Вчера докато пихме ракия с еди кой си чух че някой си направил нещо си”
НЯМА да бъдат изтривани теми в които се използват лични имена, в които се говори открито и с гореописаните критерии – имена, дати, примери, числа, факти!
Също така авторите на подобни теми и мнения които са анонимни ще бъдат предупреждавани да се представят само веднъж! Ако ще сочите с пръст, застанете с името си зад вашият казус!
- Забранява се половата и расовата дискриминация!
- Ако бъде открит потребител с повече от един акаунт ще бъде изпращано предупреждение до потребителят/те, и ще му бъде дадена възможност да си избере само един. Форумът ще отеснее ако пуснем всички шизофреници, затова при липса на отговор от подобни потребители, акаунтите им ще бъдат деактивирани временно до изясняване на потребителя с вътрешното му аз.

Горните правила влизат в сила от сега, официалните правила ще бъдат публикувани по-късно след като бъдат дописани и обработени.

Потребител нарушаващ правилата ще поучава само 2 предупреждения от модератора след което ще бъде изключван за 1 месец след гласуване, всяко предупреждение ще бъде отбелязвано в темата с модерирани мнения!

При продължително нарушаване на правилата потребителят ще бъде подлаган на гласуване за изключване от форума за 3 месеца .

След наказание от изключване за 3 месеца, при продължаващо нарушаване на правилата потребителят ще бъде предлаган за изключване за неопределен период от време.

Всички мнения на потребители и имената на техните автори остават във форума – това означава че при желание от страна на потребител за неговото деактивиране, мненията му няма да бъдат изтривани, за да не бъде нарушавана целостта на темите. За да не ви е срам какво сте писали един ден – мислете като пишете!

Официалният език на форума е Български. Препоръчително, но не задължително е писането на кирилица – ако имате уважение към езика си – покажете го!

Модераторите са длъжни да дават отчет за дейността си!
Модератор не може да модерира теми в които е замесен!


Моля разгледайте горните правила и в тази тема добавете или коментирайте тези които ви харесват или не.Благодаря че имахте търпение да изчетете всичко!

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +7 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 8:36 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Ное 08, 2006 12:19 am
Мнения: 926
Местоположение: Над Шумен
Име: Хари Ламбев
Viper_Weasel написа:
Препоръчително, но не задължително е писането на кирилица!


Мисля, че форума е за летящите българи. Значи ли това, че щом знам немски мога да пиша на този език. Това смятам, че е дискриминация за хората които са учили други езици различни от английския. Нашите хора, летящи в Непал може да пропишат и на хинди. :D

P.S. Изключение според мене, могат да правят само хората пропускали часовете по български език.

_________________
Gradient AVAX RSF 24, AXIS Mercury и тандем INDEPENDENCE
SKYPE - harypara / 0896 898 464
Ако съдбата ти обърне гръб, само я изчакай да се наведе и ....!
http://letenebulgaria.alle.bg/


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:40 pm 
Online

Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 10:20 pm
Мнения: 129
Местоположение: Варна
Име: Красимир Костадинчев
Аз съм за задължително писане на кирилица.
За писане на шльокавица или други чужди езици може да се направи подфорум.

_________________
Красимир Костадинчев


Върнете се в началото
  Профил    +3 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2011 9:43 pm 
Offline

Регистриран на: Съб Май 15, 2004 2:26 pm
Мнения: 392
Местоположение: Sofia
Аз също съм за задължителното писане на кирилица.
Моля техническият Администратор на Форума да сложи един кирилизатор за тези които нямат възможност да пишат на кирилица.
А за тези които не искат - след едно предупреждение да бъдат бамнати.


Върнете се в началото
  Профил    +5 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2011 7:45 am 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2187
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
Относно процедурата за отстраняване а потребител:
Нека първо се уточни определението "системно спамене на темите". Например колко минимално пъти това трябва да се направи за да се обяви някой за рецидивист. Може би има и значение на колко нормални изказвания въпросния потребител има спам проява.
Много потребители често демонстрират липса на фокус и отклоняване от темите в които участват. Знам че сме разсеяни шемети и не считам подобни прояви за зловреден спам. Макар, че е трудно трябва да се моделира определение за "зловреден/конфликтен спам" - може би това е спам комбиниран с лични нападки към някого.
Колко предупреждения от модератора трябва да получи даден нарушител за да бъде задействана прцедурата "временно отстраняване от форума". Също предлагам това да е за 3 месеца и при последващи нарушения да има гласуване за "пълно отстраняване от форума". Отсраняването от форума е на физическо лице, а не на някой от акаунтите му. Предложенията за временно или пълно отстраняване от форума могат да се правят от останалите потребители (трябва ли да са определен брой?), а процедурата да се задвижи от някой от модераторите. Желателно е замесен в конфликт модератор да не създава процедура за отстраняване на потребител. Макар и не желателно считам че е възможно модератор да предложи на друг модератор процедура по отстраняване на потребител, защото много хора се чувстват некомфортно да предлагат някой за изключване и предпочитат да си траят.

Относно модераторите:
Както при потребителите, така и при модераторите нека да има наказания - предупреждения, временно отстраняване за 3 месеца и пълно отстраняване като модератор. Предупрежденията се правят от потребителите. След някакъв брой предупреждения (може да се отвори специална тема за това) се задейства процедура за отстраняване на модератор. Мисля, че анкетата може да се прави директно от потребителите. Ако почнат злоупотреби (напр. някой зацикли в подобни процедури) то може да ограничим това право само до другите модератори.
Всеки може да стане част от модератор. Желаещите трябва да пишат грамотно (sorry Kite) и да се стремят към неутралност и обективност.

Предлагам в общото модериране да добавим и специализираните модератори, за да има участие на по-разнородни представители. Имате ли нещо против million_miracles, kaloian, venelin, Vancho Laifa да се присъединят към работата на Viper_Weasel, Spesheva и Красьо?

Относно конфликтите между потребителите:
Такива са неизбежни и много ми хареса инициативата на Петьо Кюркчийски (skyhiker) да не спами темите, а да премести личните препирни в темата "Право на отговор".

....
Основната цел на правилата е да се облекчи работата на модераторите и да се ограничат обвиненията за лично отношение, злоуопотреба с власт и ткн.
Малко досадно стана с тия правила, но мисля че ще ни дават спокойствие, а за някой хора спокойствието дава свобода.

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +2 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Пон Мар 19, 2012 9:28 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1158
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
От днес при регистрация на нов потребител е задължително попълването на полето за имена. Потребители с абсурдизми в полето за имена няма да бъдат активирани!

Освен това няма да се толерират разчистваня на лични сметки във форума. Набялягам на това че няма да се толерират и гневни бивши приятели/пиятелки, жени/мъже и тн.!!!! -Подобни потребители и постове ще се трият без предупреждения, ако ме домързи може и без отчет :) (майтапя се за последното, а може би не) :)

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +4 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 12:32 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 8:40 am
Мнения: 1957
Име: Даниел Димов
Писането на кирилица понякога е технически проблем с който не всеки може да се справи... така че "препоръчително" си е ОК :)


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 6:57 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Мар 05, 2004 4:52 am
Мнения: 2187
Местоположение: Сопот
Име: Николай Йотов
Viper_Weasel написа:
Освен това няма да се толерират разчистваня на лични сметки във форума. Набялягам на това че няма да се толерират и гневни бивши приятели/пиятелки, жени/мъже и тн.!!!!

Това си е направо VIP услуга - защита на летящите потребители от недоволни хейтъри.
Вече в кварталната кръчма (форума) няма да влиза ядосана жената и изритва мъжа с ритници към къщи.
Естествено ще се спестява обратната страна на медала, но форума ще си остане за летенето.

_________________
www.nest.bg


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Вто Мар 20, 2012 8:35 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 12:43 pm
Мнения: 345
Местоположение: София
хахаха много точно :)

_________________
НК
Element Air 4
Gin Race II


Върнете се в началото
  Профил    +0 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2012 8:55 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 6:04 pm
Мнения: 1158
Местоположение: Велико Търново
Име: Ивелин Калушков
Прекртява се триенето на мнения и теми от форума. До всички модератори - вместо да изтривате дадена тема или мнение премествайте ги в новосъздадената категория "КОШЧЕ" под следният формат "(подфорум) - (оригинално заглавие на темата)"!

_________________
"Успехът не е траен, провалът не е окончателен, важна е волята да продължиш напред!" - сър. Уинстън Чърчил

Independence Dragon 3 M (бяло, черно, червено)/Advance Impress 2+
Aerodyne Massai M (червено, жълто, оранжево)/Advance Impress 2+
Advance Omega 8 - 27 (бяло, жълто, зелено)/Advance Impress 2+

Advance Omega X-Alps - 25 (зелено, бяло, синьо)/Advance Impress 2+

Изображение


Върнете се в началото
  Профил    +4 / -0 
 
 Заглавие: Re: Правила на Форума!
МнениеПубликувано на: Съб Юли 21, 2012 5:24 pm 
Offline

Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 8:12 pm
Мнения: 1483
Smardiiiii..........

_________________
I v rotor i v Cb vse mi e dobre ....... CB TEAM


Върнете се в началото
  Профил    +1 / -1 
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часаВие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов